Az Európai Klaszter Kiválóság bronz fokozatú minősítését adományozta a European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) nemzetközi szervezet a Biotechnológiai Innovációs Bázis klaszter részére.

Az Európai Klaszter Kiválósági Programot a menedzsment szervezetek munkájának minősítésére dolgozták ki, európai uniós szinten. A klaszter a szervezet hazai szakértőjével végzett benchmarking interjú eredménye alapján kaphatta meg az oklevelet. A minősítés három fokozatú: a minőség iránti elkötelezettséget, mint belépési fokozatot a Bronz Minősítés jelenti.

A berlini székhelyű ESCA az Európai Klaszter Kiválóság minősítéseinek hivatalos intézete, mely a klaszterek működésének minőség-auditját végzi. A minősítés során olyan működési-, teljesítmény- és eredményességi mutatókat vesznek figyelembe a szakértők, melyek a klasztermenedzsment szervezet tagjainak képzettségét, kompetenciáit, személyes teljesítmény-értékelő gyakorlatát is magukban foglalják. Az indikátorok megmutatják a klasztertagok együttműködési készségét és eredményeit, a workshopok, tréningek, benchmarking- és nemzetközi üzletember találkozók mennyiségét és hasznosságát, a klaszterek nemzeti és nemzetközi környezetben elért láthatósági szintjét a K+F tevékenység és a piacra juttatott innovatív termékek és szolgáltatások mennyiségét, jellemzőit. A szervezet a minőség-auditon felül (a nemzetközi minősítések tapasztalatai alapján) a klaszterpolitika alkotóinak, alkalmazóinak is iránymutatást, támogatást nyújt klaszterfejlesztési területen. A szervezet bronz, ezüst és arany fokozatú minősítéseket ad ki.

Categories:

Comments are closed