Projektjeink

A PEIK Zrt.
GINOP-1.3.2-15-2018-00036 pályázata

„Új Nemzedék” – A Biotechnológia Innovációs Bázis Klaszter megerősítése, nemzetközi piaci lehetőségeinek megújítása

A PEIK Zrt. jelen pályázata a klaszter tagvállalatai igényeinek megfelelően lett kialakítva, figyelembe véve a GINOP-1.3.2-2015 kiírási feltételeit.
Fő célkitűzésünk a nemzetközi láthatóság megteremtése és erősebb piaci jelenlét biztosítása a tagvállalatok részére. Meghatározó szempont volt a korábbi pályázat során létrehozott IVD-k előállítására képes kisüzem hatékonyságának növelése, a platformon előállított termékek nemzetközi megismertetése, piacképességük növelése. A klasztertagok hasznára szolgáló kisüzem kutatási szempontból való kihasználtságának növelése.

A pályázat összeállításának metodikája az igények felmérésén alapult és meghatározták a menedzser szervezet tapasztalatai is. Az igényfelmérés személyes találkozókon, megbeszéléseken történt, a realitások talaján maradva. A pályázat kialakításánál figyelembe vettük a lehetőségek költséghatékony felhasználását. Fontos szempont volt a klaszter tevékenységének intenzívebbé tétele, közös tevékenységek, együttműködések lehetőségeinek megteremtése.

A klasztermenedzsment azon igénye is megjelenik a pályázatban, hogy törekszünk az általunk üzemeltetett innovációs központban bérlőként megjelenő cégeket is bevonni a közös tevékenységbe és megszerzett inkubációs tapasztalatainkat hasznosítani. A Pécsi Innovációs Központban egyre inkább kialakul egy villamos energetikával foglalkozó klaszter kezdeményezés, az ő munkájuk láthatóbbá és még gazdaságosabbá teheti a klaszterünk munkáját.


A projekt 49.984.283 Ft támogatási összeggel 68,43 % támogatási intenzitással 2021. november 12-re megvalósult.